Pochodzenie: | Hiszpania |
---|---|
Region: | Valencia |
Nazwa: | CASTILLO DE ENGUERA RESERVA ORGANIC |
Producent: | Enguera |
Smak: | wytrawne organiczne |
Rodzaj: | czerwone |
Szczep/Rocznik: | Monastrell , Tempranillo ; 2018 |
Opis: | Castillo De Enguera Reserva Valencia D.O. z regionu winiarskiego Walencji, dojrzewające w beczkach, ujawnia się w kieliszku w gęstej fioletowej, rubinowej czerwieni. Na brzegu widać również przejście koloru w czerwień granatu. Wlane do kieliszka do czerwonego wina, to czerwone wino z Hiszpanii oferuje cudownie wyraziste aromaty jeżyny, morwy, jagód i czarnej porzeczki, dopełnione innymi owocowymi niuansami wywołanymi leżakowaniem w drewnianych beczkach. Ta czerwień od Enguera jest idealna dla wszystkich entuzjastów wina, którzy lubią jak najmniej resztkowej słodyczy w winie. Jednak smak nigdy nie wydaje się rzadki lub kruchy, ale okrągły i gładki. Na podniebieniu konsystencja tego mocnego czerwonego wina jest cudownie aksamitna. Dzięki żywej kwasowości owoców Castillo De Enguera Reserva Valencia D.O. na podniebieniu okazuje się fantastycznie świeże i żywe.
Najlepiej smakuje w temp. 15-18°C. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do piersi z gęsi z imbirową czerwoną kapustą i majerankiem, zapiekanki z dyni czy pieczonej wątróbki cielęcej z jabłkami, cebulą i sosem z octu balsamicznego.
|
Informacje dodatkowe: | Zawartość alkoholu: 14,7% Pojemność: 75 cl |
Dostępne: | TAK |
Degustacja wina to wspaniały sposób na poznanie jego nowych smaków, nauczenie się o nim jeszcze więcej lub po prostu na spędzenie miło czasu w gronie znajomych lub kolegów i koleżanek z pracy.
Copyright 2010 Bachanalia Świat Win
wykonanie, CMS: Dyalcom